Erasmus+ Dil Sınavını Kazandıktan Sonra, Bir Erasmus+ Öğrencisinin Yapması Gerekenleri Anlatan Belge İçin Tıklayınız.

Lütfen bu belgenin bir çıktısını alınız. Yaptıklarınızı işaretleyip, eksikleri tamamlayınız.

 

 

ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

KONTROL LİSTESİ

 

Erasmus+ Başvuru Formunda yer alan e-mail/telefon/posta adreslerinizi doğru olarak verdiğinizden emin olunuz ve Dış İlişkiler Ofisi’nin aşağıda yer alan iletişim bilgilerini not alınız.

 

E posta: erasmus@kilis.edu.tr

Tel: +90 348 814 26 66 Dahili: 1347  Fax: +90 348 813 93 24

 

(Bu belgeyi tüm öğrenim hareketliliğiniz süresince saklamanız ve işlem basamaklarını takip etmeniz önemle rica olunur!) 

Bu belgeyi MS Word olarak indirmek için tıklayınız

ERASMUS+ ADAYLARININ YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER 

YAPTIM 

1 

Gideceğiniz üniversitenin web sitesini ayrıntılı olarak inceleyin. ECTS Bilgi Paketlerini okuyun. Akademik takvim, dersler, barınma olanakları, son başvuru tarihleri, istenen belgeler v.s hakkında bilgi edinin.

 

2 

Gideceğiniz üniversitenin Başvuru Formunu (Student Application Form) ve varsa barınma başvuru formunu(Accommodation Application Form) kendi web sitelerinden ya da karşı üniversitenin Erasmus Ofisinden temin edin. Koordinatörünüz aracılığı ile karşı tarafa gönderin. Başvuru formuna İngilizce transkriptlerinizi eklemeyi unutmayın.

 

3 

Öğrenim Anlaşması (Learning Agreement) Formunu –üç nüsha olarak- doldurun. Bu form Erasmus+ bölüm koordinatörünüz ile birlikte doldurulacaktır. Burada en önemli iş ders seçimi olacaktır. Formu önce siz sonra bölüm koordinatörünüz imzalayacaktır. Kurum koordinatörü tarafından da imzalanan form onaylanması için diğer başvuru evraklarınız ile birlikte koordinatörünüzün üst yazısı ile karşı tarafa posta yolu ile gönderilecek ve orijinal iki nüshası geri istenecektir. Karşı taraftan gelen orijinal Learning Agreement formundan bir tanesi Erasmus Ofisine teslim edilecektir.

 

Dikkat! Learning Agreement’ınız karşı kurumdan onaylanarak orijinal olarak birimimize ulaştırılmadan hibeniz yatırılmaz! 

 

4 

Karşı üniversite tarafından bir dil yeterlilik belgesi(TOEFL, KPDS, TÖMER vs.) talep ediliyorsa başvuru evrakınıza bu belgeyi de ekleyin.

 

5 

Başvuru yaptığınız üniversiteden adınıza düzenlenmiş olarak bir davet / kabul mektubu (Invitation / Acceptance Letter) gelecektir  (Koordinatörünüze veya Dış İlişkiler Ofisine ). Bu belge vize almanız için mutlaka gereklidir.

 

6 

Bu arada pasaport işlemlerini gecikmeden başlatın. En az bir yıllık pasaport için başvurun. 

 

7 

Gideceğiniz ülkenin vize başvuru şartlarını öğrenin ve sizin sorumluluğunuzda olan belgeleri hazırlamaya başlayın.

 

8 

Adınıza düzenlenmiş ve “ilgili Makama” İngilizce olarak yazılmış Erasmus+ statünüzü ve hak kazandığınız hibeyi belirten bir mektup size Dış İlişkiler Ofisi tarafından verilecektir.

 

 

 

9 

Seyahat/  Sağlık sigortanızı yurt dışında bulunacağınız dönemi kapsayacak şekilde yaptırınız. Bu sigorta hem çoğu üniversitelerin Erasmus+ başvurusunda hem de vize başvurusunda istenmektedir.

 

10 

 

Gideceğiniz üniversiteden kabul belgeniz geldiğinde hemen vize için ilgili elçiliğe başvurun.

 

11 

Halk Bankasının herhangi bir şubesinde vadesiz Euro Hesabı açtırın. Hesap cüzdanının bir fotokopisini AB Ofisine bırakın. (Hesabı bir “ortak hesap” olarak açtırmanız ve hesap sahibi olarak ilk önce kendi adınızı yazdırmanız işlemlerinizi kolaylaştıracaktır)

 

12 

Ulusal Ajans tarafından istenen Erasmus+ Öğrenci Değişimi Sözleşmesini ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi tarafından sağlanacak Destek Bursu Sözleşmesinidoldurup imzalayarak Dış İlişkiler Ofisine teslim edin.

 

13 

Yurt dışına çıkmadan önce (veya sonra) Kilis 7 Aralık Üniversitesi ‘ne ikinci öğretim öğrencilerinin öğrenci katkı payını (harç) ödemeleri ve tüm öğrencilerimizin kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. Siz burada yokken kayıt ve banka işlemlerinizin yürütülmesi için gerekli düzenlemeleri yapın.

 

14 

Vizenizi aldıktan sonra Erasmus+ Öğrenci Beyannamenizi almak, son kontrolleri yapmak için gitmeden önce mutlaka Erasmus ofisine uğrayın.

 

 

15 

Erasmus+ döneminizi geçireceğiniz üniversiteye ulaştığınızda oranın Erasmus ofisinden,  Confirmation of Arrival formunu doldurmaları önerilmektedir.

 

 

16 

Erasmus+ döneminizi geçireceğiniz üniversiteye ulaştıktan sonra öğrenim anlaşmanızda belirtilmiş olan ders listesinde herhangi bir değişiklik yapılacaksa, bir ay içerisinde mutlak suretle Kilis 7 Aralık Üniversitesi'ndeki bölüm koordinatörünüzle irtibata geçin ve Change to Orginal Learning Agreement sayfasının –3 nüsha olarak- doldurulup siz ve oradaki yetkililer tarafından imzalanıp onaylanarak bize ulaştırılmasını temin ediniz.

 

 

17 

Erasmus+ döneminiz sona erdiğinde gittiğiniz okul/üniversite  tarafından size verilmesi gereken şu belgeleri mutlaka alın:

 

  • Katılım Setifikası (Erasmus Confirmation Letter )
  • Transkript

Eğer Transkriptiniz döndükten sonra gönderilecekse bile Katılım Setifikası’nı mutlaka onaylatarak alınız.

 

18 

Döndükten sonra size gönderilecek E-Posta'da bulunan link üzerinden Erasmus+ Öğrenci Nihai Rapor Formunu doldurun ve onaylayın

 

Bu belgeler tamamlanmadıkça geri kalan ödemenizin yapılması ve ders saydırılmaları dâhil dönüş işlemlerinin tamamlanması mümkün değildir.

 

Son Güncelleme: 2018-01-18 11:13:10
               

                                                                           Bilgi Islem Daire Baskanligi © 2010-2024