ERASMUS+ ÖĞRENCİ FORMLARI

 

- Öğrenim ve Staj Hareketliliği ile İlgili Belgeler

 

  1. Öğrenim Anlaşması (Learning Agreement) Yabancı dil  sınavında başarılı olup Erasmus+ değişim programı kapsamında Avrupa'da öğrenim görmek üzere değişim hakkı kazanan öğrencilerin misafir olacakları üniversitede almak istedikleri dersleri gösteren anlaşma formu.
  2. Başvuru Formu (Application Form) Yabancı dil sınavı ve mülakat sınavında başarılı olup Erasmus+ değişim programı kapsamında Avrupa'da öğrenim görmek üzere değişim hakkı kazanan öğrencilerin dosyalarında bulunması gereken başvuru formu.
  3. Öğrenci Bilgi Formu Erasmus+ değişim programı kapsamında Avrupa'da öğrenim görmek üzere değişim hakkı kazanan öğrencilerin, program kapsamında sunulan hibenin ilk %80'lik kısmını alabilmeleri için, yurt dışına çıkış yapmadan önce bu sözleşmeyi doldurup imzalayarak Erasmus Ofisine teslim etmeleri gerekmektedir.
  4. Niyet Mektubu (Örnek) (Letter of Intent) Erasmus+ değişim programı kapsamında Avrupa'da öğrenim görmek üzere değişim hakkı kazanan öğrencilerin, Kazanmış olduğu üniversiteye verilmek üzere gitme sebebini ve neden gideceği üniversiteyi şeçtiğini anlatan mektup.
  5. Ders Saydırma Dilekçesi Örneği Erasmus+ değişim programı kapsamında Avrupa'da öğrenim görmek üzere değişim hakkı kazanan öğrencilerin, yurtdışına çıkmadan önce, karşı üniversitede almak istedikleri (Learning Agreement'da bulunan) derslerin bölüm yönetim kurulu tarafından onaylanmasını sağlamak için gerekli dilekçe.

6. Erasmus+ Başvuru Beyan Formu MS Word PDF

7. Erasmus+ Öğrenci Taahütnamesi MS Word PDF


       Erasmus+ İş Takip Basamakları (Gitmeden Önce)  PDF

     Erasmus+ İş Takip Basamakları (Döndükten Sonra) PDF

     

- Yerleştirme (Staj) Hareketliliği

 

  1. Eğitim Anlaşması(Training Agreement)
  2. Niyet Mektubu (Letter of Intent)

ERASMUS + STAJ DAVET / KABUL MEKTUBU NASIL OLMALIDIR?

Erasmus + Staj Hareketliliği başvurunuzun değerlendirmeye alınması ve stajınızı sorunsuz gerçekleştirebilmeniz için Erasmus + çerçevesinde ülkelerden birinde bulunan bir kurum / şirketten davet mektubu almanız önemlidir. Erasmus + Staj Hareketliliğine katılmaya hak kazanmanız durumunda Yurtdışında staj yapacak bir kurum bulmak ve o kurumdan staj davet mektubu almak öğrencilerimizin sorumluluğundadır.

Davet Mektubunun Formatı ve İçeriği Hakkında:

1) Davet mektubunuz staj yaptığınız firma / kurumun antentli kağıdına (logolu, iletişim bilgilerinin yer aldığı) basılmalıdır.

2) Kurumda yetkili bir kişi tarafından imzalanmış (adı-soyadı belirtilmiş) ve üzerinde kurumun kaşesi / mührü bulunan davet mektubu almalısınız.

3) Davet mektubunuz üzerinde şunlar belirtilmelidir:

a) adınız-soyadınız

b) bölümünüz

c) Stajınızı ilgili kurumda yapacağınız tarihler (gün-ay-yıl belirtilerek) (Erasmus + staj 2 aydan kısa olamaz)

d) “Erasmus + Staj Hareketliliği” kapsamında ilgili kurumda staj yapacağınız

e) ilgili kurumda gerçekleştirmeniz gereken görevler ve (varsa) stajınızı yapacağınız bölümün adı.

Önemli notlar:

1) Davet mektubunuzun içeriğinden, yapılacak stajın size çalışma alanınızla ilgili mesleki deneyim sağlayacağı ve mesleki uygulamaları da içereceği anlaşılmalıdır. Araştırma, tez çalışması gibi faaliyetler Erasmus + Staj Hareketliliği çerçevesinde gerçekleştirilemez.

2) Erasmus + kapsamında konsolosluklarda ve AB kurumlarında staj yapmak mümkün değildir.

3) Staj yapacağınız kurum tarafından size e-posta ile gönderilen davet mektubunuzun okunabilir bir kopyasını (İngilizce) Erasmus Ofisine teslim edebilirsiniz.


Döndükten Sonra

-Öğrenim hareketliliği

 

  1. Katılım Sertifikası (Certificate of attendance)
    Erasmus+ değişim programı kapsamında Avrupa'da öğrenim gören öğrencilerin, kendilerine ödenecek hibenin kalan %20'lik kısmını alabilmeleri için, dönüşlerinde önce bu katılım sertifikasının misafir oldukları kurum tarafından doldurup imzalanarak Erasmus Ofisine gönderilmesi ya da öğrenci eliyle teslim edilmesi gerekmektedir.
  2. Öğrenci Faaliyet Raporu
    Erasmus+ değişim programı kapsamında Avrupa'da öğrenim gören öğrencilerin, kendilerine ödenecek hibenin kalan %20'lik kısmını alabilmeleri için Türkiye'ye döndüklerinde bu rapor formunu doldurup imzalayarak Erasmus Ofisine teslim etmeleri gerekmektedir.
  3. Transkript (Transcript of Records)
    Bu belge öğrencilerin misafir olduğu kurumda aldıkları derslerin not dökümüdür. Öğrencinin dönüşünde bu belgeyi birimimize ve bölüm/fakülte koordinatörüne teslim etmesi gerekmektedir.
  4. K7AU Erasmus+ İntibak Dilekçesi
  5. K7AU Erasmus+ İntibak Formu (Fakülte/Bölüm/ABD koordinatörleri tarafından doldurulacaktır)
  6.  Nihai Rapor Formu (Online olarak Doldurulacaktır) 

 

-Yerleştirme(Staj) Hareketliliği

 

  1. Katılım Sertifikası(Certificate of Attandance )
  2. Öğrenci Faaliyet Raporu

 

Erasmus+ Feragat Dilekçesi


   Erasmus+ Yol Haritası MS Word PDF

 


HARÇSIZ PASAPORT HAKKINDA

 

  1. Harçsız Pasaport Muaf Belgesi (Dış İlişkiler Ofisi'nden verilecektir)
  2. Yurtdışı Çıkış Muaf Belgesi (Dış İlişkiler Ofisi'nden verilecektir)

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 2022-06-30 14:35:00
               

                                                                           Bilgi Islem Daire Baskanligi © 2010-2024