Üniversitemizde Erasmus+ Etkinlikleri

Afyon Kocatepe Üniversitesi ev sahipliğinde Uluslararası Hareketlilik Bilgilendirme Toplantısı (KA107)’na Üniversitemiz Erasmus+ ofisi katıldı.

(28 Kasım 2017)

 Program ülkeleri dışındaki ülkelerle (Ortak Ülkeler) öğrenci ve personel hareketliliğini mümkün kılan KA107 projeleriyle ilgili olarak yeni döneme ilişkin bilgi paylaşımında bulunulması ve faaliyete başarılı bir şekilde    başvuru yapılabilmesi amacı ile  28 Kasım 2017 tarihinde Afyon Kocatepe Üniversitesi ev sahipliğinde toplantı gerçekleştirildi. İlgili toplantı açılış konuşmalarının ardından Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Yükseköğretim Koordinatörlüğü Uzman Yardımcısı Gözde ÖZTÜRK’ün sunumu ile başladı. Ardından eş zamanlı çalıştaylar yapılarak programa devam edildi. Yıldız Teknik Üniversitesi Uluslararasi İlişkiler Koordinatörlüğü Erasmus+ program biriminde Uzman Armağan BAKILI AKKOÇ hareketlilik ile ilgili detaylı bir sunum yaptı.

Bilgilendirme toplantısına Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi personellerinden Uzm. Ahmet Turanoğlu katıldı. 

 

Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi, Tunceli Üniversitesinde Düzenlenen 2006 Yılı ve Sonrasında Kurulan Yükseköğretim Kurumları İstişare Toplantısına katıldı. 

(11-12 Eylül 2017)

 

 

Erasmus+ Programı faaliyetlerinden Yükseköğretimde Bireylerin Öğrenme Hareketliliği (Ana Eylem 1) kapsamında 2006 yılı ve Sonrasında Kurulan Yükseköğretim Kurumlarının katılımıyla düzenlenen İstişare Toplantısı Tunceli Üniversitesi ev sahipliğinde 11-12 Eylül 2017 tarihlerinde gerçekleştirildi. 2006 yılı ve sonrasında kurulan Üniversitelerin, Erasmus+ Programının uygulanmasında karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri ile kurumsallaşma, uluslararasılaşma ve Erasmus hibelerinin etkin ve verimli kullanımı konularının tartışıldığı toplantıya Türkiye Ulusal Ajans Başkanı Mesut KAMİLOĞLU, Türkiye Ulusal Ajansı Yükseköğretim Birimi Koordinatörü Hür GÜLDÜ ve Yükseköğretim Birimi Uzmanı Özlem YÜCEL, 2006 yılı ve sonrasında kurulan Yükseköğretim Kurumları temsilcileri katıldı.

Toplantı programı, 12 Eylül 2017 Salı günü, yapılan değerlendirmeler, soru cevap bölümü, Siirt Üniversitesi Erasmus+ Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Halil ÖZDEMİR ve KTO Karatay Üniversitesi Erasmus+ Kurum Koordinatör Yrd. Gülsüm MEZGEL YARTAŞ’ın yaptıkları bilgilendirme sunumları ile sona erdi.

İlgili toplantıya Üniversitemiz adına Dış İlişkiler Ofisi personellerinden Uzm. Ahmet Turanoğlu ve Ali Yalçınkaya katıldı. 

 

 

 

 

 

2017-2018 Dönemi Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği Yabancı Dil Sınavı Gerçekleştirildi. 

(25.05.2017) 

     Üniversitemizin birçok bölümünden olmak üzere toplam 150 öğrenci, Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı'na katıldı. 

 

   Üniversitemizin Dış İlişkiler Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, sınavda başarılı olan öğrencilerin, üniversitemizin anlaşmalı olduğu 17 ülkedeki 60 üniversiteden birine yerleşebilecekleri; I veya II dönem boyunca eğitimlerine burslu olarak Avrupa'da devam edebilecekleri belirtildi.



ECHE (Erasmus Charter for Higher Education) Prensiplerine Uyum Toplantısı

(24.04.2017 Burdur) 


Türkiye Ulusal Ajansı tarafından organize edilen, ECHE (Erasmus Charter for Higher Education) Prensiplerine Uyum Toplantısı Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya Üniversitemiz adına Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yakup DOĞAN ve Ofis personeli Uzm. Ahmet TURANOĞLU katıldı.

Toplantıya tüm ECHE sahibi ve 2017 yılında ECHE başvurusu yapmış yükseköğretim kurumları ve konsorsiyum koordinatörü kurumlar davet edildi. Toplantıda program hakkında bilgilendirme yapılırken kurumlar arasında bilgi paylaşımı sağlanması da gündem konusunu oluşturdu.

Toplantıda ECHE'nin temel prensipleriyle ilgili bilgilendirmelerin ardından, yükseköğretim kurumlarının Erasmus+ programının işleyişine ilişkin karşılaştıkları sorunlar konuşuldu.

Toplantı, önümüzdeki dönemlere yönelik çözüm önerileri sunabilmeleri amacıyla Türkiye Ulusal Ajans Uzmanları moderatörlüğünde eşzamanlı üç çalıştay düzenlenerek, çalıştay sonuçları tüm katılımcılarla paylaşıldı.

 


Üniversitemizde Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği Misafir Öğretim Üyesi Konferansı Düzenlendi (21.03.2017)

 

      Üniversitemizde, Erasmus+ Eğitim Verme Hareketliliği kapsamında Polonya, Non-State  College of Pedagogy Bialystok Sosyal Bilimler Fakültesinden Prof. Dr. Joanna NAWROCKA,” Women, Men, Leaders and Parents: The Power in the Public and Private Domains” (Kadınlar, Erkekler, Liderler ve Ebeveynler: Kamu ve Özel Alanda Güç) konulu konferans gerçekleştirdi.

      Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa, akademisyenlerle Türk ve Suriyeli öğrenciler katıldı.

      Öğrencilerin kadın-erkek eşitliği üzerine sordukları sorulara detaylı cevaplar veren Nawrocka, toplumun kadın ve erkeğe bakışının farklılaşmasının liderlik rollerini etkilediğini, algıları değiştirme görevinin akademisyenlere ve eğitimcilere düştüğünü dile getirdi.

      Prof. Nawrocka programın sonunda, Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği kapsamında Non-State College of Pedagogy Bialystok Üniversitesini temsilen kente geldiğini ve Üniversitemiz ile ortak projelerle Suriyeli mültecilere psikoloji ve eğitim desteği vermek istediğini belirtti.

      Kendisinin bir psikolog olduğunu, bu yüzden ilgilendiği temel alanlardan birisinin de psikoloji olduğunu ifade eden Nawrocka, gruplar ve ön yargılar alanıyla ilgisi olduğunu ve ayrımcılık konusu üzerinde çalışmalar yaptığını belirterek, "Mesleğim dolayısıyla aynı zamanda Suriyeli mültecilerle de ilgileniyorum. Polonya ve diğer Avrupa ülkeleri mülteciler hakkında soğuk bir tavır sergiliyorlar ama bu durumu çok beğenmiyorum." dedi.

      Mülteciler konusunda Polonya ve diğer Avrupa ülkelerinden farklı düşündüğünü anlatan Nawrocka, savaştan önce gittiği Suriye'de insanların çok misafirperver ve iyi yürekli olduklarını çok iyi hatırladığını sözlerine ekledi.

Öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz konferansa yoğun ilgi gösterdiği konferansın ardından Prof. Dr. Joanna NAWROCKA, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan KARACOŞKUN'a nezaket ziyaretinde bulundu.



 

 

Üniversitemizde 7. Erasmus+ Deneyim Paylaşım Paneli Düzenlendi (16.03.2017)

 

       Üniversitemiz Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü ve Dış İlişkiler Ofisi işbirliği ile Erasmus+ Deneyim Paylaşım Paneli düzenlendi.
      Bu yıl 7.si düzenlenen etkinliğe Temel Eğitim Bölümü öğrencilerinden Ferdane Yırtar, Gizem Giyer, Yelda Yazar, Bekir Güney ve Akmuhammet Hojamyradov konuşmacı olarak katıldı.
      Başkanlığını MREF Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yakup Doğan’ın yaptığı panelde Erasmus+ öğrencileri deneyimlerini paylaştı. Gerekli evraklar, sınava hazırlanma süreci, yurtdışında eğitim, sosyal ve kültürel etkinlikler konularında bilgi verdiler.

 

Panel, izleyicilerin sorularının cevaplandırılması ve katılımcılara teşekkür belgesi verilmesiyle son buldu.


 

 

 

 

 

 

 

1. Erasmus bilgilendirme toplantısı yapıldı (Mart 2012)

 

 

2. Isparta Süleyman Demirel Üniversite'sinde düzenlenen 3. Sharing Erasmus Experiences etkinliklerine Üniversitemiz de katıldı. (Mayıs 2012)

 

 

3. Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi'nde Erasmus Paylaşım Paneli düzenlendi. (Ekim, 2011)

 

Fakültemizin konferans salonunda 20 Ekim 2011 tarihinde ERASMUS Paylaşım Paneli düzenlendi. 2010-2011 Bahar Döneminde Erasmus Programı kapsamında Yunanistan'da eğitim gören öğrencilerimiz deneyimlerini öğrenci ve akademisyenlerle paylaştılar. Panele fakültemiz öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ökkeş Kesici, MREF Erasmus Koordinatörü Araş. Gör. Zeynel Amaç, Sınıf Öğretmenliği 4. Sınıf öğrencisi Mehmet Günay, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi Ahmet Kırğın, Okul Öncesi Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileri Tila Erden ve
Fatma Yıldız konuşmacı olarak katıldılar. Panel, slayt gösterisi ve soruların cevaplandırılmasının ardından verilen bir kokteyl ile sona erdi.

Erasmus Paylaşım Paneli

 

Panel 2011

 

Panel 2011

 

Panel 2011

 

Panel 2011

 

Panel 2011

 

4.  Üniversitemiz Erasmus Yıllık Toplantısında temsil edildi (Kasım, 2013)

Kasım ayı içerisinde Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya üniversitemizi temsilen Erasmus Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yakup DOĞAN, Kurum Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Zeynel AMAÇ ve Müslüm EFLATUN katıldı.

İki gün süren toplantıda Erasmus Değişim Programı’nın adının ERASMUS+ olarak değiştirildiği ve 2015 yılından itibaren sadece AB ülkelerini değil, tüm dünya üniversitelerini kapsadığı bildirildi. Ayrıca, programdaki köklü değişiklikler detaylı olarak anlatıldı.

Toplantı, katılımcıların karşılıklı fikir alışverişinde bulunmalarıyla sona erdi. Yıllık toplantı ile ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

 

5.  Üniversitemizde Erasmus+ Programı ve Projeler Tanıtıldı (Mart, 2014)

Üniversitemiz Erasmus Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yakup Doğan ve Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Zeynel Amaç tarafından, Erasmus+ programı ve Avrupa Birliği projeleri hakkında akademik personelimize yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Her gün farklı bir birimde gerçekleştirilen etkinliklerde, Erasmus+ programı, mesleki eğitim öğrenme hareketliliği, mesleki eğitim stratejik ortaklıklar, sektörel beceri ortaklıkları ve bilgi ortaklıkları hakkında sunumlar yapıldı.

    Soruların cevaplandırılması ile sona eren etkinliklere katılan akademisyenler, toplantıların faydalı olduğunu ve Erasmus+ programıyla beraber, üniversitemizde daha fazla projelerin yapılabileceği konusunda görüşlerini ifade ettiler.

Erasmus+ programı, projeler ve stratejik ortaklıklar ile ilgili sunuların birer örneğine http://erasmus.kilis.edu.tr/sayfa/4618/Erasmus+_Sunular web adresinden ulaşabilirsiniz.

 

6. Erasmus+ Deneyim Paylaşımı Paneli'nin İkincisi Düzenlendi. (Mart, 2014)

Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.

Erasmus+ Panel 1

Erasmus+ Panel 4

 

7. Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği Yabancı Dil Sınavı Yapıldı (Mart, 2014)

Üniversitemizin uluslararası alanda tanınmasını sağlayan araçlardan biri olan Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Birliği üyesi ülkelerde bulunan üniversiteler ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde 2014-2015 akademik yılında eğitim alacak öğrencileri belirleyecek Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi amfilerinde yapıldı.

Sınavda kullanılan sorular Üniversitemiz Yabancı Diller Bölümü tarafından hazırlandı ve soru kitapçıkları üniversitemiz matbaasında ÖSYM kalitesinde basıldı. Büyük bir katılımın gözlendiği sınav sonrası öğrenciler heyecanlı olduklarını, Erasmus+ Programı’nın kendileri için büyük fırsat olduğunu, Erasmus+ ile Avrupa üniversitelerinde eğitim alma ve kendilerini geliştirme imkânlarının bulunduğunu belirttiler.

Erasmus+ Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yakup Doğan da yaptığı açıklamada, sınavın sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildiğini ve sonuçlarının en kısa sürede açıklanacağını söyledi.

 

8. Erasmus+ Kazanan Öğrenciler İçin Bilgilendirme Toplantısı (Nisan, 2014)

2014-2015 Akademik yılında Erasmus+ öğrenci öğrenim hareketliliği kapsamında burs almaya hak kazanmış öğrenciler için bilgilendirme toplantısı, Rektörlük binası 1. Katta bulunan Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğü'ne ait toplantı salonunda gerçekleştirildi. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

 

Erasmus+

 

Erasmus+ 2

 

9. Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği Yabancı Dil Sınavı Yapıldı (April, 2014)

Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Birliği üyesi ülkelerde bulunan üniversiteler ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde 2014-2015 akademik yılında eğitim alacak öğrencileri belirleyecek, ek kontenjanlar için, Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi amfilerinde yapıldı.

Erasmus+ Dil Sınavı

 

Erasmus+ Dil Sınavı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. Erasmus Personel Hareketliliği Kapsamında Polonya Pomerianian at Sluspk Üniversitesinden Misafirlerimiz Geldi (Mayıs, 2014) Daha fazla bilgi ve resim için lütfen tıklayınız. (Tercüme Desteği İçin Sayın Okutman Hülya Saygılı Hanımefendi'ye Teşekkürler!)

Erasmus Personel

 

Erasmus Personel

Erasmus Personel

Erasmus Personel

Erasmus Personel

 

Erasmus Personel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erasmus Personel


11. Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Kapsamında Üniversitemizde Eğitim Gören Polonyalı ve Romanyalı Öğrenciler TOKİ Ortaokulunu Ziyaret Edip, Ülkelerini Tanıttı. (Aralık, 2014)

Erasmus+ at TOKİ Middle School

TOKİ Middle School 7th Grades

Erasmus+ at TOKİ Middle School

Erasmus+ at TOKİ Middle School

Erasmus+ at TOKİ Middle School

Erasmus+ at TOKİ Middle School

Erasmus+ at TOKİ Middle School

 

12. Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Kapsamında Yurtdışında Eğitim Gören Öğrencilerimiz Deneyimlerini Paylaştı (24 Aralık 2014)

Zeynep Canbaz (MREF Okul Öncesi Öğretmenliği),

Nuray Özsöyleyen (MREF Okul Öncesi Öğretmenliği),

Mehmet Cihad Kaya (MM Fakültesi İnşaat Mühendisliği)

Mehmet Sait Akiz (İİBF İktisat)

Hakan Doğan (YŞ Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik)

13. Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Kapsamında Üniversitemizde Eğitim Gören Öğrencilerimiz Ülkelerini Tanıtıp Deneyimlerini Paylaştı (25 Aralık 2014)

Diana Dumitrascu ("Lucian Blaga" University of Sibiu, Romanya)

Natalia Janiak (Pomeranian University in Słupsk, Polonya)

Radek Jakrzewski  (Pomeranian University in Słupsk, Polonya)

 

 

14. Erasmus+ Personel Hareketliliği Kapsamında Yurdışı Deneyimi Yaşayan Öğretim Elemanlarımız Deneyimlerini Paylaştı (26 Aralık 2014)

Prof. Dr. Ahmet Çakır,

Dr. Metin Açıkyıldız,

Öğretim Görevlisi Muhammet Hüküm,

Arş. Gör. Ebru Külekçi,

Arş. Gör. Mehmet Koç

 

15. Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Kapsamında Yurtdışında Eğitim Gören Öğrencilerimiz Deneyimlerini Paylaştı (19 Mart 2015)

Katılımcılar:

Gamze Maşa (MREF-Okul Öncesi Öğretmenliği)

Aysel Kocaman (MREF-Sınıf Öğretmenliği)

Mustafa Cengiz (YSSYO-Hemşirelik)

Ferhat Katrancı (İİBF-İşletme)

Osman Efe ÖZTEKİN (FEF-Moleküler Biyoloji ve Genetik)

Panel Afiş

1

2

3

4

5

Son Güncelleme: 2018-01-05 10:54:03
               

                                                                           Bilgi Islem Daire Baskanligi © 2010-2024