KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ

ERASMUS + PROGRAMI

2014-2015 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ EK BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ


Erasmus+ Kapsamında Yurtdışına Öğrenci Gönderilecektir.


Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği çerçevesinde yurtdışında öğrenim görmek isteyen ve aşağıdaki şartları taşıyan öğrencilerin bu başvuru formunu (MS Word) veya (PDF) doldurmak suretiyle yapmaları gerekmektedir.

 

GENEL HÜKÜMLER

Erasmus+ öğrenci öğrenim hareketliliği, Erasmus+ Üniversite Beyannamesi ve yükseköğretim kurumunun Erasmus+ değişimi yapmak üzere var olan ikili anlaşmaları çerçevesinde gerçekleştirilir. Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin öğreniminin bir bölümünü ikili anlaşma ile ortak olunan yurtdışındaki yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesidir. Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nin Erasmus+ kapsamında anlaşma yaptığı üniversitelerin ve bölümlerin listesi için lütfen http://erasmus.kilis.edu.tr/dosyalar/Erasmus+_Agreements_2014-2020.pdf adresini ziyaret ediniz. Faaliyet süresi aynı akademik yıl içerisinde tamamlanabilecek 3 ila 12 ay arasında bir süre (1, 2 veya bazı ülkelerin sistemlerine göre 3 dönem) olabilir.

Ön lisans ve lisans programlarının birinci sınıfında okuyan öğrenciler Erasmus+ öğrenim hareketliliği faaliyetinden yararlanamaz (Birinci sınıfta okurken başvurularak, ikinci sınıftayken hareketlilikten yararlanılabilinir).

Faaliyete katılacak öğrencilerin tam zamanlı öğrenciler olması gerekir. Öğrencilerin diploma/derecelerinin gerektirdiği çalışmaları yurtdışında yapmak üzere bir yarıyıl için 30, bir tam akademik yıl için 60 AKTS kredisine denk gelen programı takip etmek üzere gönderilmesi beklenir. Takip edilen programda başarılı olunan kredilere tam akademik tanınma sağlanır, başarısız olunan krediler bir sonraki akademik yıl içerisinde tekrar edilir.

 

ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İÇİN GEREKEN ASGARİ ŞARTLAR

  1. T.C vatandaşı olmak ya da başka ülkelerin vatandaşı olmakla birlikte Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nin kayıtlı öğrencisi olmak.
  2. En az ikinci sınıf öğrencisi olmak (1. Sınıf öğrencileri, 2. Sınıfta gitmek üzere başvurabilir.)
  3. Lisans öğrencilerinin akademik not ortalamasının en az 2.20/4.0 ya da 72/100 olması Lisansüstü öğrencilerinin akademik not ortalamasının en az 2.5/4.0 ya da 75/100 olması.
  4. Daha önce herhangi bir Erasmus/Erasmus+ Öğrenci Hareketliliğinden faydalanmamış olmak.

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği için Ulusal Ajans tarafından Üniversitemize tahsis edilen bütçe belirlenene kadar, tüm başvuru sahipleri aday statüsündedir. Başvuru sahibi, seçilmiş olarak ilan edilse dahi yukarıdaki koşul sağlanıncaya değin adaydır.

Bir öğrenci Erasmus+ öğrenim faaliyetinden, aynı öğrenim kademesi içinde (lisans, yüksek lisans veya doktora) toplamda 12 aya kadar hibe alarak faydalanabilir. Önceki bir kademedeyken öğrenim hareketliliği hibesi alan bir öğrenci, sonraki bir kademede yine hibe alarak Erasmus+ öğrenim hareketliliği faaliyeti gerçekleştirebilir. Staj hareketliliği faaliyetinden faydalanılmış olması, bir kez de öğrenim hareketliliği faaliyetinden faydalanılmasına engel değildir. Ancak öncelik daha önce Erasmus/Erasmus+ faaliyetinden yararlanmamış olan öğrenciye verilir. Ayrıca, öğrenim hareketliliği faaliyeti için alınabilecek hibenin üst sınırı, varsa daha önceki staj hareketliliği süresini 12 aya tamamlayacak süredir. Aynı kademede toplam 12 ayı aşan faaliyet süresi için hibe ödenmez.

Öğrenci seçimi, ilan edilen değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanları dikkate alınarak, en yüksek puanı alan öğrencilerin Erasmus+ öğrencisi olarak belirlenmesi suretiyle gerçekleştirilir. En yüksek puanı alan öğrenciler bütçe kontenjanı dahilinde seçilir. 2014/2015 akademik yılı öğrenim hareketliliği başvurularını değerlendirmede kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır:

Akademik başarı düzeyi       : % 50

Dil seviyesi                           : % 50

Öğrencinin disiplin cezası alması veya alttan dersi olması gibi sebepler Erasmus+ programından faydalanmasına mani değildir.

Hareketlilik süresinin asgari sürenin altında olması durumunda (3 tam ay) söz konusu hareketlilik için hibe ödemesi yapılmaz, öğrenci sıfır hibeli öğrenci olarak rapor edilir ve tekrar Erasmus+ programından faydalanamaz.

Öğrencilerin, mücbir sebeplerle (zorunluluk nedeniyle; ailevi sebepler, sağlık sebepleri, doğal afet gibi) planlanan hareketlilik faaliyeti döneminden erken dönmesi durumunda, öğrencinin yurtdışında kaldığı süre karşılığı hibe miktarı öğrencide bırakılmak üzere, fazladan ödenen hibenin iadesi istenir. Öğrencilerin, hareketliliğe başladıktan sonra kendi istekleriyle (mücbir sebep olmaksızın) hareketliliklerini sona erdirmeleri halinde, öğrenciye ödenmiş bulunan hibe varsa geri talep edilir. Bu öğrenciler, aynı öğrenim kademesi içinde tekrar Erasmus+ öğrenim hareketliliğinden yararlanamazlar.

Öğrencilerin, hareketliliğe başladıktan sonra öğrencilik sorumluluklarını yerine getirmemeleri halinde (derslere devam etmemek ya da sınavlara girmemek gibi), öğrenciye ödenmiş bulunan hibe varsa geri talep edilir.

Başvurular Erasmus+ web sayfamızda yer alan (http://erasmus.kilis.edu.tr) Erasmus+ Başvuru Formunun eksiksiz doldurulması suretiyle yapılacaktır. Öğrencilerin en geç 27 Nisan 2014  günü mesai bitimine kadar başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

27 Nisan 2014 tarihinden sonra yapılacak başvurular, değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvuruda bulunan öğrencileri değerlendirmede kullanılacak ağırlıklı puanlar % 50 Akademik başarı düzeyi ve % 50 Dil seviyesi şeklindedir.

Başvurusunu başarıyla gerçekleştirmiş olan adaylar 28 Nisan 2014 Pazartesi günü saat 12.30’de Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde yer alan A Blok 2. Kat A-210 ve A-211 No’lu dersliklerde Erasmus+ Yabancı Dil Sınavına gireceklerdir. Erasmus İngilizce Dil Sınavı Örnek Soruları İçin Tıklayınız

Yabancı Dil sınavı sonrasında Asil ve Yedek listeden sıralamaya girmiş olan öğrenciler 2 Mayıs 2014 Cuma günü saat 13:30’da Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde yer alan A Blok 2. Kat A-210 No’lu derslikte Oryantasyon toplantısı yapılacaktır. Seçilen öğrencilerin Erasmus+ Bilgilendirme toplantısına katılmaları mecburidir. Asil ve Yedek listede yer alan öğrenciler bilgilendirme toplantısına gelirken beraberlerinde öğrenci belgelerini getirmeleri gerekmektedir.

 

Erasmus+ Programı

2014-2015 Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuru Takvimi

Tarih

Faaliyetler 

17 Mart 2014

Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvurularının İlanı

07 Nisan – 27 Nisan 2014

Başvuruların kabulü

28 Nisan 2014 

 

Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı: Öğrenciler 28 Nisan 2014 Pazartesi günü saat 12:30’da Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde yer alan A Blok 2. Kat A-210 ve A-211 No’lu dersliklerde Erasmus+ Yabancı Dil Sınavına gireceklerdir.

30 Nisan 2014

Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği seçim sonuçlarının Dış İlişkiler Ofisi tarafından erasmus.kilis.edu.tr ve www.kilis.edu.tr isimli web adreslerinden ilan edilmesi

2 Mayıs 2014

Oryantasyon Toplantısı: 2 Mayıs 2014 Cuma günü saat 13:30’da Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği’nden faydalanacak, Asıl ve Yedek öğrenciler için Oryantasyon toplantısı Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde yer alan A Blok 2. Kat A-210 No’lu derslikte yapılacaktır.

Asıl ve Yedek öğrencilerin Erasmus+ bilgilendirme toplantısına katılmaları mecburidir.

Not 1. Gerekli görülen hallerde tarihler Dış İlişkiler Ofisi tarafından değiştirilebilir ve yeniden ilan edilir.

Not 2. Söz konusu tarihler Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği için geçerlidir.

Not 3. http://erasmus.kilis.edu.tr web adresinde, Erasmus+ programı hakkında tüm bilgiler mevcuttur.

Not 4. Erasmus+ Programı ile ilgili detaylı bilgiye www.ua.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

 

 

Ulusal Ajans'ın 2014-2015 Akademik Yılı

Erasmus+ Öğrenci Hareketliliğine İlişkin Hibe Rakamları Aşağıdaki Gibidir

Hayat pahalılığına göre ülke türleri

Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler

Aylık Öğrenci Öğrenim Hibesi (€)

1. Grup Program Ülkeleri

Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İrlanda, İtalya, Lihtenştayn, Norveç, İsveç, İsviçre, Birleşik Krallık

500

2. Grup Program Ülkeleri

Belçika, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Kıbrıs Rum Kesimi, Almanya, Yunanistan, İzlanda, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, Slovenya, İspanya, Türkiye

400

3. Grup Program Ülkeleri

Bulgaristan, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Romanya, Slovakya, Makedonya

300

Tam ayı geçen süreler için, tam aya tamamlanamayan sürenin aşağıdaki tabloda gösterilen karşılığına

denk gelen miktarda hibe verilir.

1 – 3 gün arası

4–10 gün arası

11–17 gün arası

18–24 gün arası

25 gün ve fazlası

Hibe verilmez

¼ aylık hibe

½ aylık hibe

¾ aylık hibe

Tam aylık hibe

Ödemeler, toplam hibenin %80’i gitmeden önce, %20’si dönünce olmak üzere iki taksitte yapılır.

Son Güncelleme: 2014-04-07 15:53:56
               

                                                                           Bilgi Islem Daire Baskanligi © 2010-2024